Beskrivelse af Jack Russell Terrien

Jack Russell Terrien 🐶er lige så sød, venlig og glad af sind som den ser ud og så har den en stor personlighed.

Dens altid glade, sociale engagement i dens omgivelser gør, at den har altid JA-hatten på.

Jack Russell Terrien er oprindeligt fremavlet som brugshund til jagt, men er lige så velegnet, om ikke mere,  som en dejlig familiehund. JRT er som før nævnt, utrolig sød og altid glad - så både børn og voksne, kan ikke andet end blive glad i dens selskab.

Jack Russell Terieren elsker udfordringer, de kan bo som skibshunde, er fantastiske byhunde, være besøgshunde, løbe agility, gå Rally, kan udstilles, lave nosework, dogdancing og kan gå en skøn skovtur, både med og uden hest, god staldhund, have den med i flyveren under sædet (spør flyselskabet først om evt. betingelser), i bilen, i toget osv. 

Jack Russel terrieren er en modig, inteligent, nem og alsidig hund, som hurtigt kan tilpasse sig en ny situation, sålænge der er god atmosfærde, dejlig mad i skålen og klap og kærlighed❤️

Jack Russell Terrien vejer 5 - 8 kg og pelsen kan være både glat, broken og ru. Den glathåret fælder og skal børstes, den broken skal trimmes og børstes og den fælder knap så meget mens den ru-håret kan trimmes og børstes og gør man det, fælder den ikke ret meget.

Jack Russell Terrien blev oprindeligt avlet med henblik på jagt, af en engelsk præst, pastor John Russell, hvis kaldenavn var Jack. John Russell. Han boede i Devonshire, England fra 1795-1883.
John Russell havde udover sit pastorat, en glæde for rævejagt og for opdræt af hunde til rævejagt. Man mener, at hans første terrier med navnet Trump, var grundlaget for John Russells brugsterrier.